Agastache foeniculum | Vaste plant

Op zoek vaste planten zoals de Agastache foeniculum? Bekijk dan het uitgebreide aanbod van de Batterijen. Bij ons vindt u verschillende soorten en varianten vaste planten.

  • Duurzaam gekweekt
  • Breedste assortiment fruitbomen van Europa
  • Persoonlijk advies door onze specialisten
  • Persoonlijk advies door onze specialisten

Ontdek ons complete assortiment in ons groencentrum

Bezoek groencentrum
Sidebar

Productomschrijving

De Agastache foeniculum wordt in het Nederlands de dropplant genoemd. Deze plant wordt ook wel de anijsnetel genoemd. Het is een winterharde plant. Hij is goed geschikt om als snijbloem te gebruiken. De Agastache foeniculum wordt ook gebruikt als kruid.

De bladeren van de Agastache foeniculum

De Agastache foeniculum heeft groene bladeren. Deze plant heeft een gekartelde bladrand. De bladeren zijn langwerpige en zijn zo’n 3 tot 5 centimeter groot.

De bloemen van de Agastache foeniculum

De Agastache foeniculum bloeit rond juli/september met blauw/paarse bloemen. De plant geurt naar anijs/drop. Met hun heerlijke geur trekken ze vlinders en bijen aan.

De standplaats van de Agastache foeniculum

De Agastache foeniculum staat het liefst op een plek in de zon. Hij doet het goed in een droge en goed doorlatende grond. Wij adviseren per vierkante meter zeven planten te planten.

Het aanplanten van de Agastache foeniculum

Wij adviseren bij het aanplanten van de Agastache foeniculum gebruik te maken van Batterijen Potgrond of DCM Vivimus Universeel. Vervolgens is het belangrijk om de Agastache foeniculum twee keer per jaar te voorzien van de juiste voeding. DCM Meststof Siertuin is hier geschikt voor, dit zorgt voor een rijke bloei en een sterke plant. Wij adviseren per vierkante meter zeven planten te planten.

Het snoeien van de Agastache foeniculum

Knip de plant in het voorjaar tot zo’n 5 centimeter boven de grond. Knip deze plant niet af na de bloei, want dit kan fataal zijn voor de Agastache foeniculum.

Specificaties

Volwassen hoogte
80 cm
Bloeitijd
Juli - september
Bloemkleur
Blauwpaars
Standplaats
Zon
Plantafstand
6 per m²
Winterhard
Ja
Groenblijvend
Nee

Geen idee hoe u uw tuin in moet richten?

Wij hebben de ervaring en kennis om een ontwerp te maken voor elke soort tuin.

Maak een afspraak om jouw plannen te bespreken

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking