Agastache mexicana 'Red Fortune' | Vaste plant

Op zoek vaste planten zoals de Agastache mexicana 'Red Fortune'? Bekijk dan het uitgebreide aanbod van de Batterijen. Bij ons vindt u verschillende soorten en varianten vaste planten.

  • Duurzaam gekweekt
  • Breedste assortiment fruitbomen van Europa
  • Persoonlijk advies door onze specialisten
  • Persoonlijk advies door onze specialisten

Ontdek ons complete assortiment in ons groencentrum

Bezoek groencentrum
Sidebar

Productomschrijving

De Agastache mexicana ‘Red Fortune’ wordt in het Nederlands de dropplant genoemd. Deze plant wordt ook wel de anijsnetel genoemd. Het is een bladverliezende en winterharde plant. Hij is ook goed geschikt om als snijbloem te gebruiken.

De bladeren van de Agastache mexicana ‘Red Fortune’

De Agastache mexicana ‘Red Fortune’ heeft vierkante stengels met middengroene bladeren. De bladeren zijn langwerpig en zijn zo’n 3 tot 5 centimeter groot.

De bloemen van de Agastache mexicana ‘Red Fortune’

De Agastache mexicana ‘Red Fortune’ bloeit rond juli/september met rode/roze bloemen. De plant geurt naar anijs/drop. Met hun heerlijke geur trekken ze vlinders en bijen aan.

De standplaats van de Agastache mexicana ‘Red Fortune’

De Agastache mexicana ‘Red Fortune’ staat het liefst op een plek in de zon. Hij doet het goed in een koele en goed doorlatende grond. Deze plant heeft een hekel aan een natte bodem, in de winter kan dit fataal zijn. De plant is vorstgevoelig, je kunt hem beschermen door de grond rondom de plant af te dekken met bijvoorbeeld bladeren.

Het aanplanten van de Agastache mexicana ‘Red Fortune’

Wij adviseren bij het aanplanten van de Agastache ‘Red Fortune’ gebruik te maken van Batterijen Potgrond of DCM Vivimus Universeel. Vervolgens is het belangrijk om de Agastache ‘Red Fortune’ twee keer per jaar te voorzien van de juiste voeding. DCM Meststof Siertuin is hier geschikt voor, dit zorgt voor een rijke bloei en een sterke plant. Wij adviseren ongeveer zeven planten per vierkante meter aan te planten.

Het snoeien van de Agastache mexicana ‘Red Fortune’

Knip de plant in het voorjaar tot zo’n 5 centimeter boven de grond. Knip deze plant niet af na de bloei, want dit kan fataal zijn voor de Agastache ‘Red Fortune’.

Specificaties

Volwassen hoogte
60 cm
Bloeitijd
Juli - september
Bloemkleur
Rozerood
Standplaats
Zon
Plantafstand
8 per m²
Winterhard
Ja
Groenblijvend
Nee

Geen idee hoe u uw tuin in moet richten?

Wij hebben de ervaring en kennis om een ontwerp te maken voor elke soort tuin.

Maak een afspraak om jouw plannen te bespreken

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking