[email protected]>
Vrucht- en laanbomen met kale wortel weer volop verkrijgbaar!
Maandag 3 Oktober 2023

Leer meer over onze kwekerij

Het kweken van fruitbomen is een ambacht. Met een enthousiast team vakmensen worden onze bomen op de boomkwekerij dagelijks met liefde verzorgd, gesnoeid, gerooid en verplant. Wij zijn zuinig op dit ambacht en vinden het belangrijk dat dit blijft bestaan.

Boomkwekerij de Batterijen heeft circa 40 hectare aan kwekerij. We zijn één van Nederlands’ grootste boomkwekerijen gespecialiseerd in duurzaam gekweekte fruitbomen.

De fruitbomen worden op de ouderwetse ambachtelijk wijze geoculeerd, gechipt en geënt. Het totale teeltproces van onderstam tot verkoopbare boom wordt door ons met zorg en aandacht begeleid.

Voor een indruk hoe dit in zijn werk gaat, kun je hieronder het filmpje bekijken.

 

Assortiment

Ben je op zoek naar een duurzame en goede (fruit)boomkwekerij? Dan ben je bij de Batterijen aan het juiste adres. Onze boomkwekerij biedt een hoogwaardig- en compleet assortiment voor onder andere tuinarchitecten, hoveniers, voedselbossen, gemeentes en particuliere tuinbezitters.

Wij zijn als boomkwekerij gespecialiseerd in het kweken van inheemse appel-, peren-, pruimen- en kersenbomen en zachtfruit. Naast de moderne fruitrassen kweken we veel oud-hollandse fruitrassen. Enkele voorbeelden hiervan zijn de Brabantse Bellefleur, Karmijn de Sonnaville, Ingrid Marie, Kleipeer, de Varikse Zwarte, en Eldense Blauwe.

Voor niet-inheemse fruitbomen zoals de perzik-, amandel- en vijgenbomen  kun je ook bij onze boomkwekerij terecht.

Wil je niet jaren wachten op sfeer en resultaat in je tuin, bos, boomgaard of park? Dan vind je op onze boomkwekerij een ruim sortiment aan oudere (lei)fruitbomen en meerstammige solitairen.

 

Containerteelt

In 2019 hebben wij onze boomkwekerij uitgebreid met een containerveld. De containerteelt is een concept waarin de fruitbomen optimaal voorzien worden van hun behoeften. Door middel van een computergestuurd watersysteem worden de bomen voorzien van de juiste hoeveelheid water. Een mooie bijkomstigheid hiervan is dat er minder water verspild wordt doordat de bomen enkel naar behoefte water krijgen.

Het grote voordeel van containergeteelde bomen is ook dat de boom het hele jaar door geleverd kan worden, ook in de zomer.

Duurzaam en milieubewust telen van (fruit)bomen is al jaren een belangrijk doel binnen onze bedrijfsvoering. Hoe passen wij dit toe? We gebruiken bijvoorbeeld een organische afdekmiddel voor potten en containers om de groei van algen en onkruiden tegen te gaan. Daarnaast zaaien we ieder jaar een mengsel eenjarige bloemen, om plaats te bieden aan natuurlijke vijanden tegen ziektes en plagen en om de bodem rijk aan leven te houden.

 

Levering

Wij zijn als boomkwekerij gespecialiseerd in de levering aan o.a. tuinarchitecten, hoveniers, voedselbossen, gemeentes en particuliere tuinbezitters. Wij nodigen je dan ook graag uit voor een vrijblijvende rondleiding op onze prachtige boomkwekerij. Wil je vervolgens jouw bomen graag op locatie bezorgd hebben? Informeer vrijblijvend naar onze bezorgmogelijkheden.

Werken in de boomkwekerij?

Kweken is een ambacht. Dat weten wij als boomkwekerij als geen ander. We zijn zuinig op dit ambacht. Maar we gebruiken ook graag nieuwe kennis en zoeken naar innovatie op onze boomkwekerij. We zoeken daarom nieuwe vakmannen of vakvrouwen. Ben je benieuwd naar onze vacatures? Klik hier.

 

Meer weten over onze boomkwekerij?

Wil je meer weten over Boomkwekerij en Groencentrum de Batterijen? Of ben je benieuwd naar de vakmensen in ons team? Klik hier.

News & updates

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking