Aconitum henryi 'Spark's Variety' | Monnikskap | Vaste plant

Monnikskap

Op zoek vaste planten zoals de Aconitum henryi 'Spark's Variety'? Bekijk dan het uitgebreide aanbod van de Batterijen. Bij ons vindt u verschillende soorten en varianten vaste planten.

 • Duurzaam gekweekt
 • Breedste assortiment fruitbomen van Europa
 • Persoonlijk advies door onze specialisten
 • Persoonlijk advies door onze specialisten

Ontdek ons complete assortiment in ons groencentrum

Bezoek groencentrum
Sidebar

Productomschrijving

De Aconitum henryi ‘Spark’s Variety’ wordt in het Nederlands de monnikskap genoemd. Deze plant is goed geschikt om in een border aan te planten en kan ook als snijbloem gebruikt worden. De Aconitum henryi ‘Spark’s Variety’ is een schadelijke plant.

De bladeren van de Aconitum henryi ‘Spark’s Variety’

De Aconitum henryi ‘Spark’s Variety’ heeft grote glanzende groene bladeren. De bladeren zijn diep ingesneden. De plant is niet groenblijvend en bladverliezend.

De bloemen van de Aconitum henryi ‘Spark’s Variety’

De Aconitum henryi ‘Spark’s Variety’ bloeit rond september/oktober met purper/violet kleurige bloemen. De bloemen zijn niet geurend.

De standplaats van de Aconitum henryi ‘Spark’s Variety’

De Aconitum henryi ‘Spark’s Variety’ staat het liefst op een plek in de zon of in de halfschaduw. De monnikskap doet het goed in een vochtige en goed doorlatende grond. Wij adviseren ongeveer zeven planten per vierkante meter aan te planten.

Het aanplanten van de Aconitum henryi ‘Spark’s Variety’

Wij adviseren bij het aanplanten van de Aconitum henryi ‘Spark’s Variety’ gebruik te maken van Batterijen potgrond of DCM Vivimus Universeel. Het is vervolgens belangrijk om de Aconitum henryi ‘Spark’s Variety’ twee keer per jaar te voorzien van de juiste voeding. DCM Meststof Siertuin is hier geschikt voor, dit zorgt voor een rijke bloei en een sterke plant.

Het snoeien van de Aconitum henryi ‘Spark’s Variety’

De Aconitum henryi ‘Spark’s Variety’ sterft in de winter af en bloeit vervolgens in het voorjaar weer. Voor het uitlopen kan de plant afgeknipt en weggehaald worden.

Specificaties

Volwassen hoogte
125 cm
Bloeitijd
Juli - augustus
Bloemkleur
Blauwpaars
Standplaats
Zon, halfschaduw
Plantafstand
6 per m²
Winterhard
Ja
Groenblijvend
Nee

Aanplantinstructies

Voorbereiding en plantinstructies

 • - Zorg voor een mooie rulle grond en graaf een voldoende groot gat. Voor potplanten is de stelregel ca. 2x de potmaat.
 • - Dompel de pot of container in een emmer water, totdat deze is verzadigd, dit merk je doordat het bubbelen ophoudt. In volle grond: Maak een mengsel van 1 deel uitgegraven grond met 2 delen DCM Vivimus Universeel en bedek de bodem van het plantgat met een dikke laag van dit mengsel. In bloembak: Gebruik enkel potgrond en hydrokorrels. Een bodemverbeteraar zoals de DCM Vivimus Universeel heeft geen toegevoegde waarde toe in een bloembak.
 • - Zet de plant of boom erop en vul verder aan met dit mengsel.
 • - Druk de grond goed aan om uitdroging te voorkomen.

Potgrond en bodemverbeteraar

Bij het aanplanten in de volle grond adviseren we gebruik te maken van DCM Vivimus Universeel tijdens de aanplanting voor een geleidelijke overgang tussen het rijke potmengsel en de arme tuingrond. Dankzij zijn grove structuur zorgt DCM Vivimus Universeel voor een humusrijke, luchtige grond met een waterhoudend vermogen. Doordat er een ideale verhouding tussen lucht en vocht wordt gecreëerd zullen de wortels zich op een gezonde manier ontwikkelen en weggroeien.

De organische grondstoffen aanwezig in de DCM Vivimus Universeel zijn de ideale voedingsbron voor het actieve bodemleven aanwezig in de bodem.

In de DCM bodemverbeteraars is de bacterie bacillus opgenomen. De voordelen hiervan:

 • - Creëert de ideale bodemomstandigheden: zowel fysisch als biologisch
 • - Zorgt voor een snelle kolonisatie van de rhizosfeer
 • - Maakt bodemfosfor vrij en opneembaar voor plantenwortels
 • - Zorgt voor een optimale gezondheidstoestand van planten en wortels
 • - Voor sterkere planten met betere groei en kwaliteit
 • - Meerwaarde voor talrijke gewassen bewezen in wetenschappelijk onderzoek
Lees meerLees minder

Geen idee hoe u uw tuin in moet richten?

Wij hebben de ervaring en kennis om een ontwerp te maken voor elke soort tuin.

Maak een afspraak om jouw plannen te bespreken

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking