Fruitbomen

Eersteklas fruitbomen kopen voor uw tuin? Bij De Batterijen bent u aan het juiste (online) adres. Ons groencentrum heeft het breedste aanbod fruitbomen van Europa. In ons assortiment ziet u alle soorten voorbijkomen. Bekijk hier direct ons aanbod en kies

Lees meer
 Ontdek ons ruime assortiment bomen in het prachtige groencentrum in Ochten

Kom langs in ons uitgebreide groencentrum

Ontdek ons ruime assortiment bomen in het prachtige groencentrum in Ochten

Bezoek groencentrum

Fruitbomen

Fruitbomen kopen bij De Batterijen

Eersteklas fruitbomen kopen voor uw tuin? Bij De Batterijen bent u aan het juiste (online) adres. Ons groencentrum heeft het breedste aanbod fruitbomen van Europa. In ons assortiment ziet u alle soorten voorbijkomen. Bekijk hier direct ons aanbod en kies de gewenste soorten voor uw tuin.

Diverse soorten

Voor iedere tuin is er bij de Batterijen een gewenste soort en maat te vinden. Welk type heeft uw voorkeur? U kunt onder andere bij ons terecht voor:

Bovenstaande bomen zijn verkrijgbaar in diverse maten.

 

Voor geliefde soorten bent u bij de Batterijen aan het juiste adres. Zo zijn er bij ons heel veel verschillende rassen verkrijgbaar van:

 

Bent u op zoek naar echt wat bijzonders voor uw tuin? Dan kunt u natuurlijk ook gaan voor een soort die u wat minder vaak voorbij ziet komen. Wat dacht u bijvoorbeeld van onze unieke:

 

Iedere soort heeft uiteraard zijn eigen kenmerken en onderhoudswensen. Wilt u hier graag meer over weten? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen voor advies. Tevens heeft u de mogelijkheid om de soorten in ons groencentrum te bekijken. Wij laten u daar graag de verschillende mogelijkheden zien.

 

Een passende boom voor uw tuin

Wilt u fruitbomen kopen? Dan raden wij aan om rekening te houden met de grootte van uw tuin bij het uitzoeken van het juiste soort. De verschillende soorten hebben ook een andere groeiwijze. Zo groeit een appelboom meer breeduit, terwijl een perenboom een veel slankere groeivorm heeft. Daarnaast is het aantal van belang. Heeft u ruimte voor één exemplaar? Dan is het verstandig om een zelfbestuivende soort te kiezen. Deze heeft geen andere soort nodig om vrucht te dragen. Wanneer u ruimte heeft voor meerdere bomen, kunt u het best kiezen voor verschillende soorten. Op deze manier zorgt u voor betere bestuiving en vruchtzetting.

 

Houdt bij het uitkiezen van uw fruitbomen ook rekening met de grondsoort. Heeft u bijvoorbeeld voedselrijke en vochtige grond in uw tuin, dan zal de boom veel sterker groeien. U kunt daarom beter een ruimere plantafstand aanhouden. Tot slot moet u er rekening mee houden dat de groei op zware klei- en leemgronden meestal sterker is dan op een lichte zandgrond. Heeft u behoefte aan tips? Dan staan wij graag voor u klaar met advies op maat!

 

Het aanplanten van uw fruitboom

Wanneer u de juiste bomen bij ons heeft bestelt en ontvangen, kunt u aan de slag gaan met het planten. Fruitbomen met kale wortel plant u, afhankelijk van het weer, van half oktober tot half april. Dit wordt ook wel wortelgoed genoemd. Is er sprake van nattere gronden, dan raden wij aan om hem na de winter in februari en maart te planten. Wel geldt bij het aanplanten: hoe eerder de fruitboom in het seizoen geplant wordt, hoe meer haarwortels hij kan vormen in de winterperiode. Dit bevordert de hergroei van de boom in het volgende groeiseizoen. In pot of container gekweekte soorten kunt u het hele jaar door planten, mits u ze voldoende water geeft.

 

Fruitbomen verzorgen

U heeft prachtige nieuwe fruitbomen in uw tuin aangeplant. Maar hoe kunt u ervoor zorgen dat ze optimaal groeien, bloeien en vrucht dragen? Gelukkig vereisen fruitbomen niet veel extra verzorging. Toch zijn er een aantal punten belangrijk. Wij zetten ze voor u op een rij:

 

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking