Actinidia arguta 'Red Jumbo' | Rode vrouwelijke kiwibes | Kleinfruit

Kiwiboom

Op zoek naar een Actinia arguta 'Red Jumbo'? U vindt ze in het uitgebreide aanbod kiwi- en kiwibessenstruiken van de Batterijen. Wilt u genieten van kiwi's of kiwibessen uit eigen tuin? Zoek dan niet verder!

 • Duurzaam gekweekt
 • Breedste assortiment fruitbomen van Europa
 • Persoonlijk advies door onze specialisten
 • Persoonlijk advies door onze specialisten

Ontdek ons complete assortiment in ons groencentrum

Bezoek groencentrum
Sidebar

Productomschrijving

De kiwibessen van de Actinidia arguta ‘Red Jumbo’

De actinidia arguta ‘Red Jumbo’ is een vrouwelijke kiwibes met een compact opgaande groeiwijze. Het is een klimplant met ovale donkergroene bladeren met rode bladsteeltjes. De kiwibessen zijn zo’n 3-4 cm groot en hebben een zoete en aromatische smaak. De schil is rood van kleur en is eetbaar. De kiwibesplant geeft na 3/4 jaar de eerste vruchten. Na het vijfde of zesde jaar zijn de kiwibessen in volle productie.

De Red Jumbo is weinig gevoelig voor ziektes.

Bestuiving

Om vruchten te krijgen heeft de actinidia arguta ‘Red Jumbo’ een mannelijke kiwibesplant nodig. Een goede bestuiver is de Actinidia arguta 'Weiki'. Zonder kruisbestuiving krijgt u geen vruchten.

Bloeitijd en oogsttijd

De actinidia arguta ‘Red Jumbo’ bloeit rond mei-juni met roomwitte geurende bloemen. De vruchten zijn rond september/oktober rijp.

Standplaats

Kiwibessen staan bij voorkeur op een plaats in de volle zon op een beschutte plaats uit de wind. Kiwibesstruiken geven voorkeur aan een humusrijke en goed doorlatende grond.

De Kiwibes groeit snel en klimt tot 4 meter hoog. Plant de plant tegen een pergola, een schutting of leid de takken langs draden.

De plantafstand van de kiwibes is 4-6 meter.

Wij adviseren bij het aanplanten van de kiwi om gebruik te maken van DCM Vivimus Groenten en Fruit. Het is vervolgens belangrijk om de planten jaarlijks van de juiste voeding te voorzien met een organische meststof. DCM Meststof Aarbeien en Kleinfruit is hier uitermate geschikt voor.

Snoeien

Een Kiwibes dient twee keer per jaar gesnoeid te worden.

De najaarssnoei gebeurt in november/december. Knip de zijscheuten af tot zes ogen (verdikkingen) van de hoofdtak.

De voorjaarssnoei gebeurt in mei/juni. De ogen die in het najaar terug geknipt zijn gaan in het voorjaar weer uitlopen met bladeren en bloemen.

Specificaties

Soort vrucht
Kiwibes
Volwassen hoogte
4 meter
Rijptijd
September-Oktober
Bloeitijd
Mei-juni
Standplaats
Zon/halfschaduw
Smaak
Zoet
Winterhard
Ja
Groenblijvend
Nee

Aanplantinstructies

Kleinfruit met kale wortel kunt u aanplanten van oktober t/m eind eind april. In het najaar is de kans op aanslaan het grootst. Het is dan vaak vochtig en de grond is nog relatief warm waardoor de boom snel nieuwe wortels vormt. Ook vanaf december t/m maart kunt u planten mits het niet vriest.

Aanplantinstructies kale wortel gewassen

 • - Maak het voorbehouden perceel onkruidvrij.
 • - Zorg voor een mooie rulle grond.
 • - Leg het plantgoed op de plek waar het geplant moet worden.
 • - Bescherm de blote wortels tegen zon en uitdroging. Houdt ze vochtig.
 • - Maak een plantgat die voldoende ruim en diep is om de wortels helemaal te kunnen uitspreiden.
 • - Meng 2 delen van de uitgegraven grond met 1 deel DCM Vivimus Groenten & fruit. Gebruik dit mengsel onderin het plantgat en als aanvulling rondom de wortels.

Aanplantinstructies potgeteelde gewassen

 • - Maak het voorbehouden perceel onkruidvrij.
 • - Zorg voor een mooie rulle grond.
 • - Leg het plantgoed op de plek waar het geplant moet worden.
 • - Dompel de pot of container in een emmer water, totdat deze is verzadigd, dit merk je doordat het bubbelen ophoudt. In volle grond: Maak een mengsel van 2 delen uitgegraven grond met 1 deel DCM Vivimus Groenten & Fruit en bedek de bodem van het plantgat met een dikke laag van dit mengsel. In bloembak: Gebruik enkel potgrond en hydrokorrels. Een bodemverbeteraar zoals de DCM Vivimus Groenten & Fruit heeft geen toegevoegde waarde toe in een bloembak.
 • - Druk de grond goed aan om uitdroging te voorkomen.

Potgrond en bodemverbeteraar

Van absoluut belang voor een goede groei is een vruchtbare en humusrijke grond. Onthoud dat de aanplanting het moment bij uitstek is om uw grond voor de toekomst voldoende vruchtbaar te maken.

Bij het aanplanten in de volle grond adviseren we gebruik te maken DCM Vivimus Groenten & Fruit. Deze bodemverbeteraar zorgt voor een succesvolle aanplant van alle groenten en kruiden in volle grond en is ook zeer geschikt voor een succesvolle aanplant van fruitbomen, ook in de biotuin.

Deze bodemverbeteraar bevat bovendien extra sporenelementen en zeewierkalk, een uitstekende aanvulling op de dagelijkse voedingsbehoeften van de boom. DCM Vivimus Groenten & Fruit creëert de ideale omstandigheden voor een snelle inworteling en een geslaagde aanplanting.

Bodemverbeteraars en meststoffen moeten aan een tuingrond toegevoegd worden. Potgronden zijn een bodem op zich en worden daarom gebruikt als vulling van bloembakken en terraspotten. Gebruik enkel potgrond en hydrokorrels in bloembakken, dat biedt voldoende voeding voor een succesvolle aanplant. De Batterijen heeft een eigen merk potgrond, de Batterijen Potgrond. Dit is een potgrond wat bestaat uit hoogwaardige grondstoffen en voorziet de planten van een luchtige en goed water-opnemende bodem.

In serre/kas

In een serre/kas worden regelmatig dezelfde groenten of fruit geteeld. Dit gebrek aan vruchtafwisseling kan leiden tot bodemmoeheid, grotere ziektegevoeligheid en een verminderde opbrengst. Gebruik daarom DCM Vivimus Groenten & Fruit om de vruchtbaarheid van uw serre-/en kasgrond te herstellen. Dit product heeft hetzelfde effect als een vruchtafwisseling en is daarom het beste bodemverbeteringsmiddel voor de hobbyserre/-kas.

Lees meerLees minder

Geen idee hoe u uw tuin in moet richten?

Wij hebben de ervaring en kennis om een ontwerp te maken voor elke soort tuin.

Maak een afspraak om jouw plannen te bespreken

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking