Actinidia deliciosa 'Atlas' | Mannelijke kiwi | Kleinfruit

Kiwibesstruik

Op zoek naar een Actinidia deliciosa 'Atlas'? U vindt ze in het uitgebreide aanbod kiwi- en kiwibessenstruiken van de Batterijen. Wilt u genieten van kiwi's of kiwibessen uit eigen tuin? Zoek dan niet verder!

 • Duurzaam gekweekt
 • Breedste assortiment fruitbomen van Europa
 • Persoonlijk advies door onze specialisten
 • Persoonlijk advies door onze specialisten

Ontdek ons complete assortiment in ons groencentrum

Bezoek groencentrum
Sidebar

Productomschrijving

De kiwi's van de Actinidia deliciosa ‘Atlas’

De actinidia deliciosa ‘Atlas’ is een mannelijke kiwi. De Atlas is een sterke groeier met mooi sierlijk en hartvormig blad.

Bestuiving

Omdat de actinidia deliciosa ‘Atlas’ een mannelijke kiwi is draagt deze plant zelf geen vruchten. Om vruchten aan uw vrouwelijke kiwi’s te krijgen is het noodzakelijk om een mannelijke kiwi in de buurt te planten. De Atlas is hier een geschikt ras voor, het is een sterke bestuiver.

Oogsttijd

De actinidia deliciosa ‘Atlas’ bloeit rond juni met trosjes roomwitte bloemen.

De kiwiplant Actinidia deliciosa 'Atlas'

De actinidia deliciosa ‘Atlas’ is een mannelijk kiwi-ras. Deze plant geeft dus geen vrucht maar geeft wel goed stuifmeel waarmee vrouwelijke kiwi-rassen worden bestoven. Vandaar dat deze plant zeer geschikt is om bij andere soorten de bestuiving te bevorderen en zo een bijdrage te leveren aan een betere vruchtdracht.

Bloeitijd

De ‘Atlas’ bloeit in de maanden mei en juni met witte bloemen.

Standplaats

Kiwi’s staan bij voorkeur op een plaats in de volle zon op een beschutte plaats uit de wind. Kiwistruiken geven voorkeur aan een humusrijke en goed doorlatende grond.

De kiwi groeit snel en klimt tot 4 meter hoog. Plant de plant tegen een pergola, een schutting of leid de takken langs draden.

De plantafstand van de kiwi is 4-6 meter.

Wij adviseren bij het aanplanten van de kiwi om gebruik te maken van DCM Vivimus Groenten en Fruit. Het is vervolgens belangrijk om de planten jaarlijks van de juiste voeding te voorzien met een organische meststof. DCM Meststof Aarbeien en Kleinfruit is hier uitermate geschikt voor.

Snoeien

Een kiwi dient twee keer per jaar gesnoeid te worden.

De najaarssnoei gebeurt in november/december. Knip de zijscheuten af tot zes ogen (verdikkingen) van de hoofdtak.

De voorjaarssnoei gebeurt in mei/juni. De ogen die in het najaar terug geknipt zijn gaan in het voorjaar weer uitlopen met bladeren en bloemen.

Specificaties

Soort vrucht
Kiwi
Volwassen hoogte
4 meter
Rijptijd
Geen vruchten
Bloeitijd
Mei-juni
Standplaats
Zon/halfschaduw
Smaak
Geen vruchten
Winterhard
Ja
Groenblijvend
Nee

Aanplantinstructies

Kleinfruit met kale wortel kunt u aanplanten van oktober t/m eind eind april. In het najaar is de kans op aanslaan het grootst. Het is dan vaak vochtig en de grond is nog relatief warm waardoor de boom snel nieuwe wortels vormt. Ook vanaf december t/m maart kunt u planten mits het niet vriest.

Aanplantinstructies kale wortel gewassen

 • - Maak het voorbehouden perceel onkruidvrij.
 • - Zorg voor een mooie rulle grond.
 • - Leg het plantgoed op de plek waar het geplant moet worden.
 • - Bescherm de blote wortels tegen zon en uitdroging. Houdt ze vochtig.
 • - Maak een plantgat die voldoende ruim en diep is om de wortels helemaal te kunnen uitspreiden.
 • - Meng 2 delen van de uitgegraven grond met 1 deel DCM Vivimus Groenten & fruit. Gebruik dit mengsel onderin het plantgat en als aanvulling rondom de wortels.

Aanplantinstructies potgeteelde gewassen

 • - Maak het voorbehouden perceel onkruidvrij.
 • - Zorg voor een mooie rulle grond.
 • - Leg het plantgoed op de plek waar het geplant moet worden.
 • - Dompel de pot of container in een emmer water, totdat deze is verzadigd, dit merk je doordat het bubbelen ophoudt. In volle grond: Maak een mengsel van 2 delen uitgegraven grond met 1 deel DCM Vivimus Groenten & Fruit en bedek de bodem van het plantgat met een dikke laag van dit mengsel. In bloembak: Gebruik enkel potgrond en hydrokorrels. Een bodemverbeteraar zoals de DCM Vivimus Groenten & Fruit heeft geen toegevoegde waarde toe in een bloembak.
 • - Druk de grond goed aan om uitdroging te voorkomen.

Potgrond en bodemverbeteraar

Van absoluut belang voor een goede groei is een vruchtbare en humusrijke grond. Onthoud dat de aanplanting het moment bij uitstek is om uw grond voor de toekomst voldoende vruchtbaar te maken.

Bij het aanplanten in de volle grond adviseren we gebruik te maken DCM Vivimus Groenten & Fruit. Deze bodemverbeteraar zorgt voor een succesvolle aanplant van alle groenten en kruiden in volle grond en is ook zeer geschikt voor een succesvolle aanplant van fruitbomen, ook in de biotuin.

Deze bodemverbeteraar bevat bovendien extra sporenelementen en zeewierkalk, een uitstekende aanvulling op de dagelijkse voedingsbehoeften van de boom. DCM Vivimus Groenten & Fruit creëert de ideale omstandigheden voor een snelle inworteling en een geslaagde aanplanting.

Bodemverbeteraars en meststoffen moeten aan een tuingrond toegevoegd worden. Potgronden zijn een bodem op zich en worden daarom gebruikt als vulling van bloembakken en terraspotten. Gebruik enkel potgrond en hydrokorrels in bloembakken, dat biedt voldoende voeding voor een succesvolle aanplant. De Batterijen heeft een eigen merk potgrond, de Batterijen Potgrond. Dit is een potgrond wat bestaat uit hoogwaardige grondstoffen en voorziet de planten van een luchtige en goed water-opnemende bodem.

In serre/kas

In een serre/kas worden regelmatig dezelfde groenten of fruit geteeld. Dit gebrek aan vruchtafwisseling kan leiden tot bodemmoeheid, grotere ziektegevoeligheid en een verminderde opbrengst. Gebruik daarom DCM Vivimus Groenten & Fruit om de vruchtbaarheid van uw serre-/en kasgrond te herstellen. Dit product heeft hetzelfde effect als een vruchtafwisseling en is daarom het beste bodemverbeteringsmiddel voor de hobbyserre/-kas.

Lees meerLees minder

Geen idee hoe u uw tuin in moet richten?

Wij hebben de ervaring en kennis om een ontwerp te maken voor elke soort tuin.

Maak een afspraak om jouw plannen te bespreken

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking