Agastache rugosa 'Alabaster' | Dropplant | Vaste plant

Op zoek vaste planten zoals de Agastache rugosa 'Alabaster'? Bekijk dan het uitgebreide aanbod van de Batterijen. Bij ons vindt u verschillende soorten en varianten vaste planten.

 • Duurzaam gekweekt
 • Breedste assortiment fruitbomen van Europa
 • Persoonlijk advies door onze specialisten
 • Persoonlijk advies door onze specialisten

Ontdek ons complete assortiment in ons groencentrum

Bezoek groencentrum
Sidebar

Productomschrijving

De Agastache rugosa 'Alabaster' wordt in het Nederlands de dropplant genoemd. Deze plant wordt ook wel de anijsnetel of Koreaanse munt genoemd. Deze plant is goed geschikt om aan te planten in een border.

De bladeren van de Agastache rugosa 'Alabaster'

De Agastache rugosa 'Alabaster' heeft groene bladeren. De bladeren zijn aromatisch en hartvormig en de bladrand is gekarteld. De plant is niet groenblijvend.

De bloemen van de Agastache rugosa 'Alabaster'

De Agastache rugosa 'Alabaster' bloeit rond juli/augustus met roomwitte bloemen. De plant geurt naar anijs/drop. Met hun heerlijke geur trekken ze vlinders en bijen aan.

De standplaats van de Agastache rugosa 'Alabaster'

De Agastache rugosa 'Alabaster' staat het liefst op een plek in de zon. Hij doet het goed in elke goed doorlatende grond. In de winter kan een vochtige bodem fataal zijn voor deze plant. Wij adviseren bij deze plant een plantafstand van 35-40 centimeter te behouden.

Het aanplanten van de Agastache rugosa 'Alabaster'

Wij adviseren bij het aanplanten van de Agastache rugosa ‘Alabaster’ gebruik te maken van Batterijen Potgrond of DCM Vivimus Universeel. Vervolgens is het belangrijk om de Agastache rugosa ‘Alabaster’ twee keer per jaar te voorzien van de juiste voeding. DCM Meststof Siertuin is hier goed geschikt voor, dit zorgt voor een rijke bloei en een sterke plant. Wij adviseren ongeveer zeven planten per vierkante meter aan te planten.

Het snoeien van de Agastache rugosa 'Alabaster'

Knip de plant in het voorjaar tot zo’n 5 centimeter boven de grond. Knip deze plant niet af na de bloei, want dit kan fataal zijn voor de Agastache rugosa ‘Alabaster’.

Specificaties

Volwassen hoogte
80 cm
Bloeitijd
Juni - augustus
Bloemkleur
Wit
Standplaats
Zon, halfschaduw
Plantafstand
6 per m²
Winterhard
Ja
Groenblijvend
Nee

Aanplantinstructies

Voorbereiding en plantinstructies

 • - Zorg voor een mooie rulle grond en graaf een voldoende groot gat. Voor potplanten is de stelregel ca. 2x de potmaat.
 • - Dompel de pot of container in een emmer water, totdat deze is verzadigd, dit merk je doordat het bubbelen ophoudt. In volle grond: Maak een mengsel van 1 deel uitgegraven grond met 2 delen DCM Vivimus Universeel en bedek de bodem van het plantgat met een dikke laag van dit mengsel. In bloembak: Gebruik enkel potgrond en hydrokorrels. Een bodemverbeteraar zoals de DCM Vivimus Universeel heeft geen toegevoegde waarde toe in een bloembak.
 • - Zet de plant of boom erop en vul verder aan met dit mengsel.
 • - Druk de grond goed aan om uitdroging te voorkomen.

Potgrond en bodemverbeteraar

Bij het aanplanten in de volle grond adviseren we gebruik te maken van DCM Vivimus Universeel tijdens de aanplanting voor een geleidelijke overgang tussen het rijke potmengsel en de arme tuingrond. Dankzij zijn grove structuur zorgt DCM Vivimus Universeel voor een humusrijke, luchtige grond met een waterhoudend vermogen. Doordat er een ideale verhouding tussen lucht en vocht wordt gecreëerd zullen de wortels zich op een gezonde manier ontwikkelen en weggroeien.

De organische grondstoffen aanwezig in de DCM Vivimus Universeel zijn de ideale voedingsbron voor het actieve bodemleven aanwezig in de bodem.

In de DCM bodemverbeteraars is de bacterie bacillus opgenomen. De voordelen hiervan:

 • - Creëert de ideale bodemomstandigheden: zowel fysisch als biologisch
 • - Zorgt voor een snelle kolonisatie van de rhizosfeer
 • - Maakt bodemfosfor vrij en opneembaar voor plantenwortels
 • - Zorgt voor een optimale gezondheidstoestand van planten en wortels
 • - Voor sterkere planten met betere groei en kwaliteit
 • - Meerwaarde voor talrijke gewassen bewezen in wetenschappelijk onderzoek
Lees meerLees minder

Geen idee hoe u uw tuin in moet richten?

Wij hebben de ervaring en kennis om een ontwerp te maken voor elke soort tuin.

Maak een afspraak om jouw plannen te bespreken

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking