Camellia j. 'Dr King' | Camelia | Heester

Camelia, plant van de maand

Op zoek naar een groenblijvende heester? De Camellia j. 'Dr King' is hier één van. De Batterijen heeft verschillende soorten groenblijvende heesters in haar assortiment.

  • Duurzaam gekweekt
  • Breedste assortiment fruitbomen van Europa
  • Persoonlijk advies door onze specialisten
  • Persoonlijk advies door onze specialisten

Ontdek ons complete assortiment in ons groencentrum

Bezoek groencentrum
Sidebar

Productomschrijving

Camellia japonica ‘Dr. King’

De Camellia japonica, ook wel bekend als Japanse Roos of Theeroos, is een middelgrote, vroegbloeiende sierheester met prachtige bloemen. De Camellia japonica 'Dr. King' heeft donkergroene, glanzende bladeren en is wintergroen.

Bloei

De Camellia ‘Dr. King’ bloeit uitbundig van ca. februari t/m april. De bloemen zijn roze of rood van kleur en roosachtig van vorm. Aan de binnenkant van de bloem zitten opvallende gele meeldraden.

Standplaats

De Camellia japonica staat bij voorkeur in de halfschaduw op een beschutte plaats uit de wind. De Camelia staat graag op een lichtzure- en voedselrijke bodem die goed waterdoorlatend is.

Wij adviseren bij het aanplanten van de camelia's gebruik te maken van DCM Vivimus voor zuurminnende planten. Het is vervolgens belangrijk om de planten jaarlijks van de juiste voeding te voorzien met een organische meststof. De DCM meststof voor zuurminnende planten is hier uitermate geschikt voor.

Snoeien

De Camelia is een traaggroeiende heester. Hierdoor hoeft deze plant weinig tot nauwelijks gesnoeid te worden en is het een zeer onderhoudsvriendelijke plant. Wilt u na een aantal jaar toch een aantal uitstekende takken wegsnoeien, doe dit dan na de bloei.

 

Specificaties

Volwassen hoogte
250 cm
Bloeitijd
Februari-april
Bladkleur
Groen
Bloemkleur
Rood
Standplaats
Halfschaduw-schaduw
Wintergroen
Ja
Winterhard
Ja

Geen idee hoe u uw tuin in moet richten?

Wij hebben de ervaring en kennis om een ontwerp te maken voor elke soort tuin.

Maak een afspraak om jouw plannen te bespreken

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking